Bivaktochten

Dat kan nu, samen met ervaren deelnemers op de door NKBV regio Amsterdam georganiseerde bivaktocht. Deze bivaktocht is een tweedaagse wandel trektocht met volle bepakking over een afstand van 50 a 60 km met overnachtingen in de natuur. Vertrek vrijdagavond en einde zondagmiddag.
We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken. Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan! Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden (regen, sneeuw of strengevorst) altijd door hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen, En er natuurlijk een gezellig wandel weekend in de vrije natuur van te maken en te genieten van de omgeving.

Download hier de algemene regels met betrekking tot het bivak weekend

De voorbespreking is op de zaterdag in het weekend voorafgaande aan de baivak om 13:00 uur bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 0 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Klik hier voor de agenda en overzicht van de bivak tochten.

Meer informatie: Frans Hogeterp: bivak@nkbvamsterdam.nl

bivak2013