Vrijklimweekenden

Van maart tot en met november organiseert de NKBV Amsterdam klimweekenden, voornamelijk in de Belgische Ardennen. Vervoer vindt plaats via car-pooling, er wordt vaak gezamenlijk gekookt, slapen doe je in de BAC blokhut, in je tent, of onder de blote hemel.

Iedereen gaat mee om te klimmen op zijn of haar eigen niveau. Omdat de klimweekenden in principe niet het karakter van een cursus hebben, wordt van de deelnemers geëist dat ze de basale touwtechnieken beheersen, vergelijkbaar met de "Cursus Rotsklimmen voor beginners" zoals die door de Regio Amsterdam gegeven wordt.

Er wordt in touwgroepjes van maximaal 3 personen geklommen: één instructeur en een of twee naklimmers. De leeftijdsgrens van de klimweekenden ligt bij 16 jaar.

In de FAQ lijst van de klimweekenden vind je antwoord op vragen die je hebt over de klimweekenden. Lees deze informatie goed door, aan het aanmelden voor en meedoen aan klimweekenden zijn een paar regels verbonden.

Klik hier voor de agenda en overzicht van de vrijklim weekenden.

Kosten voor het vrijklim weekend  bedragen met instructeur (zonder kvb OV)  €40,00 als zelfstandig klimmer (met kvb OV)  €13,00 te voldoen bij het aanmelden via de website. ( jaarklimkaart verplicht)

Heb je verder nog vragen over klimweekend dan kun je contact opnemen met: klimweekend@nkbvamsterdam.nl