Nuts en Friends

Deze cursus is bedoeld voor mensen die zelfstandig kunnen voorklimmen. Je leert als deelnemer veilig met mobiele zekeringsapparaten, zoals nuts en friends, voor te klimmen. Heb je genoeg vertrouwen om in behaakte gebieden voor te klimmen en wil je gaan klimmen op plekken waar minder of helemaal geen haken in de rots zitten dan is deze cursus iets voor jou.

Cursus informatie
Onder leiding van ervaren instructeurs leer je de basisprincipes van het klimmen met nuts (klemblokjes) en andere tijdelijke zekeringspunten. Je zult het hele weekend op nuts en friends klimmen, ook standplaatsen zullen geheel of gedeeltelijk met nuts gemaakt worden. Je dient dus over voldoende voorklimervaring te beschikken, zodat dit geen belemmering is bij het plaatsen van de nuts. Je moet 4-de graads routes kunnen voorklimmen, of de cursus Outdoor Voorklimmen hebben afgerond en dit met ruime eigen voorklimervaring aangevuld.

Het is de bedoeling dat je aan het eind van het weekend de basis voldoende beheerst om zelfstandig routes zonder haken te kunnen gaan klimmen. Je hoeft zelf geen materiaal mee te nemen, maar neem gerust mee wat je al hebt. Misschien is het verstandig om met aanschaffen te wachten tot na de cursus, dan heb je met verschillende soorten en merken wat meer ervaring! De cursus bestaat uit een praktijkweekeinde in een klimgebied in België

Meer informatie:
Voor vragen of meer informatie email naar: nutsenfriends@nkbvamsterdam.nl