Sportklimbegeleider

Een opleiding tot Sportklimbegeleiders (SKB2) voor het outdoor klimmen die ingezet kunnen worden bij verenigingsactiviteiten van de Regio Amsterdam. Als SKB2 zul je altijd onder begeleiding/verantwoording van een zelfstandig instructeur instructie geven aan cursisten door ermee te gaan klimmen in de rotsen of op de klimmuur.

Wij bieden je daarvoor een zeer praktijk gerichte opleiding waarin de noodzakelijke theorie niet wordt vergeten. In het curriculum van de gemoderniseerde NKBV opleiding wordt sterk de nadruk gelegd op didactische vaardigheden. Tevens wordt de opleiding per deelnemer op maat gemaakt afhankelijk van de individuele voorkennis en vaardigheden. De opleiding zal merendeels plaatsvinden door middel van leerstages tijdens de verenigingscursussen en klimweekenden.

Sportklimbegeleiders kunnen na het behalen van hun diploma in NKBV verenigingsverband door de Regio worden ingezet voor rotsklimweekenden in België en de rotsklimcursussen in Nederland (onze ALO-muur, hallen en Monte Cervino in Bergschenhoek, en eventueel de klimwand in Spaarnwoude).

Op de site van de landelijke NKBV organisatie vind je uitgebreide informatie.

Heb je interesse, je vindt de regio Amsterdam een leuke club en het activiteitenaanbod bevalt je, meld je dan aan op instructeursopleidingen@nkbvamsterdam.nl en stuur een klimcv mee.

Het instap niveau is minimaal 4de graads in Belgie voorklimmen met minimaal 2 jaar ervaring als voorklimmer. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal 2-3 jaar als instructeur actief zal zijn binnen de regio Amsterdam.

(Voor sportkliminstucteur klik hier)

Klik hier voor de agenda en pagina om je aan te melden voor de cursus.