LGBTQ+ Cursus Outdoor Rotsklimmen Single Pitch

Vorige

Startdatum
28-apr-2024

Programmatype
Sportklimmen

Groep(en)
Cursus

(Leden) € 85.00
Contactpersoon

Aanmelden

De aanmeld periode voor deze activiteit is voorbij
Aantal aanmeldingen 8
Wachtlijst 4
Minimum aantal deelnemers 4
Maximum aantal deelnemers 8
Maximum grootte wachtlijst 6

Naast ons reguliere klimcursus programma, gaan we dit jaar ook een LGBTQ+ rotsklimcursus organiseren. Ben je queer, klim je regelmatig in de klimhal, en wil je graag buiten leren rotsklimmen? Kom dan naar deze LGBTQ+ Single Pitch outdoor rotsklimcursus, waar we je de benodigde vaardigheden zullen leren in een queer omgeving.

Wat

"This course explicitly also welcomes non-Dutch speaking participants.
For any questions or details in English please email us at queer@nkbvamsterdam.nl"

De cursus Outdoor Rotsklimmen heeft als doel eenvoudige, enkele touwlengte routes veilig en beheerst zelfstandig voor te klimmen. Veel moderne (sport)klimgebieden zijn ingericht met nieuwe(re) haken en veilige zekerankers. Daarom richt deze cursus zich in eerste instantie op het buiten rotsklimmen van enkele touwlengte routes, het zogenaamde 'single pitch'. 

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen in de LGBTQ+ gemeenschap die klim ervaring heeft in de klimhal, lid is van de NKBV, en leeftijd 18+ heeft. Een certificaat Indoor-Voorklimmen (of vergelijkbare ervaring) en een klimniveau van minimaal 5a in de hal zijn wel noodzakelijk om je volledig te kunnen concentreren op de nieuw te leren technieken. Mocht dit een belemmering zijn, meld je dan toch aan en vermeldt in de comments dat je nog indoor moet leren voorklimmen en welke ervaring je al wel hebt. We kunnen niets garanderen maar we nemen dan contact met je op om te overleggen over de mogelijkheden.

Klimmers uit de regio Amsterdam gaan bij overaanmelding voor op geïnteresseerden uit andere regio's. Bevestiging van toelating (en eventuele restitutie bij overaanmelding) zal plaatsvinden uiterlijk 1 week voor aanvang cursus. 

Programma 

Zondag 28 april

Een dag op ons eigen terrein en klimwand in Osdorp.

Zaterdag 4 en zondag 5 mei

Een weekend in de Belgische Ardennen: precieze locatie wordt later bekend gemaakt.

Deelname aan de voorbereidende dag in Osdorp is verplicht om aan het weekend te kunnen deelnemen.

Tijdens het weekend in België overnachten we meestal op een camping in tenten, sommige campings hebben ook andere overnachtingsmogelijkheden. Dit kan vooraf besproken worden met de instructeurs. Bij voldoende gedemonstreerde beheersing is het mogelijk dat de cursist het certificaat 'KVB-OV-SP' haalt (klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen met aantekening single pitch) aan het einde van de cursus door het afleggen van een examen. In de praktijk zal dit over het algemeen tijdens een later regio Amsterdam klimweekend plaatsvinden. De instructeurs zullen dit bespreken met de cursisten.

Toelatingseisen

Overige info 

De deelnemers dienen een aantal klimaccessoires zelf mee te nemen naar het weekend. Je gordel dient binnen de vervangingstermijn van de fabrikant te liggen, dus sowieso minder dan tien jaar oud te zijn. Lidmaatschap bij de NKBV is een vereiste. Een reisverzekering die klimactiviteiten dekt is natuurlijk ook nodig, die kun je bijvoorbeeld bij de NKBV regelen. Om in België op de rots te mogen is een klimjaarkaart verplicht, die kun je ook bij de NKBV aanvragen. Kosten voor vervoer, overnachting en eten zijn niet inbegrepen bij de cursus.

Dit is de eerste keer dat de NKBV een queer klimcursus organiseert, dus alle feedback op deze cursus wordt erg op prijs gesteld. Contact: queer@nkbvamsterdam.nl

Aanmelden

De aanmeld periode voor deze activiteit is voorbij
Aantal aanmeldingen 8
Wachtlijst 4
Minimum aantal deelnemers 4
Maximum aantal deelnemers 8
Maximum grootte wachtlijst 6

Startdatum
28-apr-2024

Programmatype
Sportklimmen

Groep(en)
Cursus

(Leden) € 85.00
Contactpersoon