Activiteiten overzicht

Bergsport

Bereid je optimaal voor op jouw vakantie en ga mee op bergsportactiviteit met de regio. Ga je mee op wandeldag, meerdaagse tocht, bivak of alpiene week?

Ook organiseren we een alpiene klimweek voor zelfstandige klimmers.

Bergsportactiviteiten

Cursus reddingstechniek alpien

Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bijvoorbeeld uit een gletsjerspleet gered moet worden, bestaan diverse technieken.
Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bijvoorbeeld uit een gletsjerspleet gered moet worden, bestaan diverse technieken. In 2 avonden word je vertrouwd gemaakt met enkele van de technieken, die van belang zijn voor op de gletsjer. Je leert bv de MannschaftZug, de seilrolle en het prusikken. Zoek deze activiteit op in de agenda

Bivak

Altijd al eens een winter of zomer bivaktocht in de Ardennen willen maken? Deze bivaktocht is een tweedaagse wandel trektocht met volle bepakking over een afstand van 50 á 60 km met overnachtingen in de natuur. We vertrekken vrijdagavond en eindigen zondagmiddag.

We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken.

Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan. Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden (regen, sneeuw of strengevorst) altijd door. Hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen,

De bivaktocht is bovenal een gezellig wandelweekend in de vrije natuur om te genieten van de omgeving.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Wandeldagen

De wandelcommissie organiseert jaarlijks zowel dagwandelingen als wandelweekenden. De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00 uur. We proberen rond 16.30 uur in een café de wandeling met een drankje af te sluiten.

 

 • Dagwandelingen:
  De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!
 • Deelname:
  Deelname aan een wandelactiviteit geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.
 • Inlichtingen:
 • De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl
 • Kosten:
 • Deelname aan de dagwandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden
Zoek deze activiteit op in de agenda

Meerdaagse wandelingen

De wandelcommissie organiseert jaarlijks zowel dagwandelingen als wandelweekenden. Tijdens de wandelweekenden starten we op zaterdag om 9.00 uur en zijn meestal rond een uur of zes weer terug om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).

 • Wandelweekenden:
  Zaterdag is het de bedoeling dat we een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).
 • Zondag na het ontbijt maken we nog een lekkere wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur. De middaglunch gebruiken we ergens in het bos dan wel in een leuk restaurantje onderweg.
 • We wandelen met elkaar in een tempo waarbij genieten van de natuur, cultuur en omgeving voorop staan. Regelmatig wordt er een pauze gehouden indien mogelijk in een horecagelegenheid. Neem wel voldoende drank / warm water en eten voor onderweg mee zodat we niet afhankelijk zijn van de horeca. Door regen en kou laten we ons niet van de paden verdrijven.
 • De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachtingkosten (ongeveer € 25 per nacht inclusief ontbijt), de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten. We verzamelen vrijdagavond in de jeugdherberg.
 • Deelname:
  Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.
 • Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl
 • Kosten: Deelname aan de dagwandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.
Voorwaarden

De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachtingkosten (ongeveer € 25 per nacht inclusief ontbijt), de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten. We verzamelen vrijdagavond in de jeugdherberg.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Alpiene week

Bij de verenigingsweekenden zijn alle regioleden welkom die zelfstandig kunnen voorklimmen (niveau KvB OV). Er wordt geen instructie gegeven of nageklommen met een instructeur. De klimmers maken ter plekke klimafspraken met elkaar. Deze weekenden vervangen o.a. het vroegere instructeurs & bestuursweekend.

 

Zoek deze activiteit op in de agenda