Bivakweekend

Bivakweekend

Vindt plaats op tot en met

Het bivak weekend van december zal helaas door de Corona regelgeving niet doorgaan en het februari bivak weekend onder voorbehoud van de dan geldende regels.

Altijd al eens een winter bivaktocht in de Ardennen willen maken? Dat kan nu, samen met ervaren deelnemers op de door NKBV regio Amsterdam georganiseerde bivaktocht. (zie verslag klik hier) Deze bivaktocht is een tweedaagse wandel trektocht met volle bepakking over een afstand van 50 a 60 km met overnachtingen in de natuur. Vertrek vrijdagavond en einde zondagmiddag. 

We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken. Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan! Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden (regen, sneeuw of strengevorst) altijd door hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen(zie verslag klik hier), En er natuurlijk een gezellig wandel weekend in de vrije natuur van te maken en te genieten van de omgeving.

Hooge veenen 

(Verslag bivak december 2014)

Voorbespreking is op de zaterdag in het weekend voorafgaande aan de baivak om 13:00 uur bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 0 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Deelname aan het bivak weekend is gratis voor NKBV leden, voor niet leden € 10,00 te betalen bij het aanmelden via de website. 

Meer informatie: Frans Hogeterp telefoon 06-54964740 email bivak@nkbvamsterdam.nl

Zie ook de algemene informatiepagina over het bivakweekend