Cursus Nuts & Friends

Cursus Nuts & Friends

Vindt plaats op tot en met

De NOCNSF heeft alle nederlandse sportverenigingen opgeroepen alle verenigingsactiviteiten te staken tot minimaal 28 april. De NKBV heeft ons gevraagd dat advies op te volgen.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die zelfstandig kunnen voorklimmen. Je leert als deelnemer veilig met mobiele zekeringsapparaten, zoals nuts en friends, voor te klimmen. Heb je genoeg vertrouwen om in behaakte gebieden voor te klimmen en wil je gaan klimmen op plekken waar minder of helemaal geen haken in de rots zitten dan is deze cursus iets voor jou.

Klik hier voor het verslag van de cursus 2015

Cursus informatie
Onder leiding van ervaren instructeurs leer je de basisprincipes van het klimmen met nuts (klemblokjes) en andere tijdelijke zekeringspunten. Je zult het hele weekend op nuts en friends klimmen, ook standplaatsen zullen geheel of gedeeltelijk met nuts gemaakt worden. Je dient dus over voldoende voorklimervaring te beschikken, zodat dit geen belemmering is bij het plaatsen van de nuts. Je moet 4-de graads routes kunnen voorklimmen, of de cursus Outdoor Voorklimmen hebben afgerond en dit met ruime eigen voorklimervaring aangevuld.

Hieronder de datums van de cursus 2020:

Datum Tijd Locatie
1 april 19.30 - 21.30  Introductie avond NKBV terrein Osdorp
4 en 5 april    Praktijk weekend in een klimgebied in België

 

Het is de bedoeling dat je aan het eind van het weekend de basis voldoende beheerst om zelfstandig routes zonder haken te kunnen gaan klimmen. Je hoeft zelf geen materiaal mee te nemen, maar neem gerust mee wat je al hebt. Misschien is het verstandig om met aanschaffen te wachten tot na de cursus, dan heb je met verschillende soorten en merken wat meer ervaring! De cursus bestaat uit een praktijkweekeinde in een klimgebied in België. De cursus is in behaakt gebied waarbij we de vaste haken als backup gebruiken.

De introductie avond wordt gehouden van 19.30 - 21.30 uur. op onze lokatie bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Kosten voor de cursus nuts en friends bedragen €55,00 te voldoen bij het aanmelden via de website.

Meer informatie:
Voor vragen of meer informatie email naar: nutsenfriends@nkbvamsterdam.nl