Cursus Outdoor Rotsklimmen Multi Pitch

Cursus Outdoor Rotsklimmen Multi Pitch

Vindt plaats op

De cursus Outdoor Rotsklimmen multipitch heeft als doel eenvoudige meer touwlengte routes veilig en beheerst zelfstandig voor te klimmen*. Omdat tegenwoordig de klimgebieden in de meeste landen om ons heen goed zijn ingericht, met nieuwe(re) haken en veilige zekerankers richten we ons in eerste instantie op de huidige natuurlijke habitat van de voorklimmende sportklimmer: het buiten rotsklimmen van meer-touwlengte routes, het zogenaamde “multi pitch. Dit betekent dat de cursisten aantoonbare buiten voorklimervaring dienen te hebben om aan deze cursus mee te kunnen doen (KVB-OV sp of gelijke ervaring)*.

De gehele cursus is opgebouwd uit 1 avond en twee weekenden** / ***

  • 1 voorklimavond, NKBV Regio AMS lokatie Osdorp
  • 2 weekenden (Za&Zo, evt Vr-avond, Belgie of Duitsland), oefenen, demonstratie en eventuele examinering ***.

 De cursus richt zich op:

 Voorbereiding en taktiek van zowel de klimsessie als de gehele dag (routes vinden, weer, voeding, bepakking)

 Standplaatsbouw en zekeren op standplaats

 Klimmen met dubbeltouw

 Naklimmer touwsteun geven, basale reddingstechniek

 Abseilen

 Omgaan met angst.

 Programma jaar 2020:

Datum Tijd Onderdeel Locatie
3 juni 19:30 - 22:00    Introductie avond NKBV terrein Osdorp
6 - 7 juni Weekend Praktijkweekend 1 NTB België
13 - 14 juni Weekend Praktijkweekend 2   Freyr
       
       

Deelname aan alle voorbereidende onderdelen is verplicht om een zinnige deelname aan de weekenden te waarborgen. Uitzonderingen alleen in overleg met de cursusleiding.

Deelname aan alle onderdelen is verplicht om een zinnige deelname aan de cursus te waarborgen. Uitzonderingen alleen in overleg met de cursusleiding.

* Het hebben van een klimvaardigheidsbewijs Outdoorvoorklimmen SinglePitch en een buiten voorklimniveau van minimaal 5a is noodzakelijk om je volledig te kunnen concentreren op de nieuw te leren technieken. Vanzelfsprekend kan dit alles besproken worden met de cursisleiding.

** Precieze datumstelling zie agenda.

*** De cursussen zijn in eerste instantie bedoeld voor klimmers uit de regio Amsterdam. Geïnteresseerden uit andere regio's kunnen zich aanmelden en komen op de reservelijst, welke gebruikt zal worden om de cursus vol te maken. Bevestiging van toelating (en eventuele restitutie als niet) zal plaatsvinden uiterlijk 1 maand voor aanvang cursus.

**** De deelnemers dienen een aantal klimaccessoires zelf mee te nemen naar de weekenden. Een paklijst wordt besproken op de eerste avond. Je gordel dient sowieso minder dan vijf jaar oud te zijn ivm reisverzekering. Een reisverzekering die klimactiviteiten dekt is natuurlijk ook nodig, de NKBV biedt een goede optie.