Cursus reddingstechniek Rotsklimmen

Cursus reddingstechniek Rotsklimmen

Vindt plaats op

De NOCNSF heeft alle nederlandse sportverenigingen opgeroepen alle verenigingsactiviteiten te staken tot minimaal 28 april. De NKBV heeft ons gevraagd dat advies op te volgen.

Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bestaan er diverse technieken. In 2 avonden word je vertrouwd gemaakt met enkele van deze technieken, die van belang zijn voor rotsklimmen. Je leert bv de selbst-seilrolle, de flaschenzug en abseilen met een slachtoffer. Praktijkoefeningen worden gedaan op onze eigen Via Ferrata, de klimwand SPORTPARK Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam-West.

De toelatingseisen zijn het gevolgd hebben van een outdoorvoorklimcursus MultiPitch of vergelijkbare ervaring te hebben. Het is handig de meest gebruikte knopen van te voren weer te hebben geoefend. Klimschoenen zijn aan te raden voor deze cursus. Neem je eigen material mee die je normal gesproken meeneemt voor een multipitch rotsklimroute.

Datum Tijd Locatie
8 april 19:00 - 22:00  NKBV Terrein Osdorp
15 april  19:00 - 22:00 NKBV Terrein Osdorp

 

Kosten voor de cursus reddingstechnieken bedragen €25,00 te voldoen bij het aanmelden via de website.

Zie voor meer informatie de  algemene informatiepagina.