Klettersteigen in Duisburg

Klettersteigen in Duisburg

Vindt plaats op

In Duisburg (Duitsland)  is op het oude terrein van de hoogovens een klimwand maar ook een klettersteig ingericht.  Op 25 mei gaan we daar vanuit de NKBV Regio Amsterdam naar toe. De klettersteig staat bekend als de via ferrata Monte Thysso. Zie internet, er zijn ook YouTube filmpjes beschikbaar, kun je daar bekijken als voorbereiding.
De moeilijkheidsgraad is erg hoog. Je kunt er D en E oefenen. Moeilijke passages kunnen vermeden worden, een gemakkelijker alternatief is dan voorhanden. Als je de hele klettersteig doet ben je ongeveer 2 uur onderweg.

Het is dan ook noodzakelijk om de volgende zaken mee te nemen: gordel en klettersteigset, helm, klimschoentjes vanwege de kleine treedjes, soms moet je op wrijving verder klimmen. Ook een setje en een paar extra carrabiners met een schlinge kunnen hier in de moeilijke passages van pas komen. Vergeet ook handschoenen niet.


De klettersteig is te vinden in het Landschaftspark Duisburg Nord, Parkplatz  Emscherstraße am Landschaftspark.

Reistijd vanuit Amsterdam met de auto is het ongeveer twee uur rijden zonder pauze.

Op zaterdag 25 mei is de klettersteig om 11 uur geopend. Om 11.00 uur word je geacht op de  Parkplatz  aanwezig zijn. Je dient  DAV lid of NKBV lid  te zijn. Dus lidmaatschapskaart van de NKBV meenemen.

Kosten zijn 20 euro, exclusief de reis heen en terug. Het minimale aantal deelnemers is 5.

Opgeven via de onderstaande groene aanmeld knop. Met elkaar meerijden is het adagium.