Vrijklimweekend

Vrijklimweekend

Vindt plaats op tot en met

Van maart tot en met november organiseert de NKBV Amsterdam vrijklimweekenden, voornamelijk in de Belgische Ardennen. Klimweekenden voor klimmers die de technieken beheersen zoals horen bij de cursus "Outdoor Rotsklimmen" Kan je zelfstandig klimmen (klimvaardigheidsbewijs OV) of heb je de cursus OV gevolgd en wil je het KVB-OV gaan halen (of heb je en gelijke ervaring) dan kan je je opgeven voor dit vrij klimweekend. Ook klimmers met een klimvaardigheidsbewijs "Outdoor voorklimmen" mogen mee om zelfstandig te klimmen.

Iedereen gaat mee om te klimmen op zijn of haar eigen niveau. Omdat de klimweekenden in principe niet het karakter van een cursus hebben, wordt van de deelnemers geëist dat ze de basale touwtechnieken beheersen.

Er wordt in touwgroepjes van maximaal 3 personen geklommen: één instructeur en een of twee naklimmers. De leeftijdsgrens van de klimweekenden ligt bij 16 jaar.

In de FAQ lijst van de klimweekenden vind je antwoord op vragen die je hebt over de klimweekenden. Lees deze informatie goed door, aan het aanmelden voor en meedoen aan klimweekenden zijn een paar regels verbonden.


Datum
         Locatie
30 - 31 maart 2019     2 dagen       Beez 
4 - 5 mei 2019     2 dagen                              NTB 
1 - 2 juni 2019     2 dagen       NTB
21 - 22 september 2019     2 dagen       Dave
19 - 20 oktober 2019      2 dagen     Yvoir

 

Kosten voor het vrijklim weekend  bedragen met instructeur (zonder kvb OV)  €40,00 als zelfstandig klimmer (met kvb OV)  €13,00 te voldoen bij het aanmelden via de website. ( jaarklimkaart verplicht)

Het minimale aantal deelnemers is 2, en maximaal 10 per vrij klimweekend.

Heb je verder nog vragen over klimweekend dan kun je contact opnemen met: klimweekend@nkbvamsterdam.nl

Meer informatie vind je op de algemene informatiepagina over vrijklimweekenden.

Klik hier voor het verslag van het vrijklimweekend 13 - 14 juni 2015