Wandeldag mei

Wandeldag mei

Vindt plaats op

Dit keer gaan we net ten noorden van Amsterdam lopen. We eindigen in Purmerend, maar aangezien het broedseizoen is en een paar mooie paden zijn afgesloten voor de broedende vogels, lopen we door landelijk noord: Landsmeer, recreatiegebied Het Twiske en Purmerland. We eindigen aan de rand van Purmerend waar we nog een biertje of iets dergelijks kunnen nemen bij de McDonalds dan wel de KFC.

Bij de Bushalte Splisting Watergang gaan we op weg naar deze zelf samengestelde route. We nemen eerst het pontje bij ’t Schouw (neem klein geld mee) zodat we aan de andere kant van het Noord-Hollands kanaal komen. Via rustige wegen en wandelpaden bereiken we Landsmeer. Daar gaan we door naar het recreatieschap Het Twiske. VERGEET NIET ZWEMKLEDING MEE TE NEMEN WELLICHT IS EEN DUIK MOGELIJK IN ËËN VAN DE STRANDBADEN. Aan de noordkant gaan we richting Purmerend om deze metropool aan de zuidkant via Purmerland te bereiken,

De totale afstand van de wandeling is rond de 21km.

De bussen naar Amsterdam rijden via ’t Schouw. Je kan ook daar de auto parkeren.

Openbaar vervoer informatie: www.ns.nl of www.9292ov.nl Vervoersinformatie:  maps.google.nl

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Pieter Dirksz en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.