Wandeldag 't Gooi

Wandeldag 't Gooi

Vindt plaats op

OVER 5 HEIDE GEBIEDEN

De wandelingen in januari staan in het teken van het verkennen van ’t Gooi. Meestal onder leiding van een lid die in ’t Gooi woont en de mooiste paadjes op haar duimpje kent. Dit keer kan ze er zelf niet bijzijn maar we volgen wel in grote lijnen haar wandelopzet.

We maken een rondwandeling vanaf station Bussum Zuid.

Bij NS station Bussum Zuid gaan we de Fransche Kampheide over om via een omweg uit te komen bij de natuurbrug Zanderij Crailoo. Hier gaan we het spoor over en komen op de Bussemer Heide. Na het oversteken van de Westerheide gaan we koffiedrinken in La Place. Na de koffie kruisen we de A1 via de Natuurbrug Laarderhoog en lopen we naar de Tafelberg, Vanaf de Tafelberg hebben we een fantastisch uitzicht over de Blaricumse & Tafelbergheide. Na een korte rust op de top van de 36,4 meter hoge Tafelberg (eigen koffie eigen brood) lopen we door via Bikbergen en de 2de echte berg van vandaag: de Trapjesberg (23,2) in het het Cairlose Bos (Kraaienbos). Even verder kruisen we weer de A1 en een klein half uurtje later zijn we bij paviljoen Heidezichtwaar we worden beloond met een prachtig uitzicht over de Bussemer Heide, maar waar je jezelf ook kan trakteren op een drankje. Na deze welverdiende rust is het eindpunt (vanmorgen was het het beginpunt) nog slechts een kleine 2 kilometer.

De totale afstand van de wandeling is een kleine 21 km.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Pieter Dirksz en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.