Wandeldag waterlinie

Wandeldag waterlinie

Vindt plaats op

In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen

Vandaag lopen we onze tweede etappe: Naarden – Ankeveen – Bussum Zuid (Aangezien Nederhorst den Berg op zondag per openbaar vervoer onbereikbaar is moeten we de 2de en een deel van de derde etappe in tweeën knippen).

Bij NS station Naarden  vervolgen we onze route van het Waterliniepad. Al snel lopen we aan de onderkant van het Naardermeer door om bij Fort Uitermeer (9,3 km) koffie te drinken. Na de koffie lopen we langs de Vecht richting Nederhorst den Berg te gaan. Gezien het feit dat er geen openbaar vervoer rijdt op zondag gaan we dwars door de Ankeveense plassen (via de  naar het Wapen van Ankeveen. (5,9km). Via het Verlengde Bergse pad  komen we bij de Gravelandse Vaart uit waar vroeger een trekpont naar natuurmonumenten was. Aangezien de trekpont verdwenen is lopen we in noordelijke richting naar de Stichtse kade en kunnen we bij de carwas Wijdemeren eventueel een kop koffie drinken (niet echt gezellig en slechts 3,6 km). Vanaf daar lopen we een klein stukje langs de drukke N236 om bij de rotonde af te slaan naar de Hilversumse Meent. Via het “nieuwe” natuurgebied Zanderij Cruysbergen komen we steeds dichterbij het station van Bussum Zuid (3,6 km). Voordat we de trein terug pakken naar huis gaan we nog met z’n allen wat drinken in Bastion Hotel Bussum – Hilversum. 

LET OP:  DAMMERKADE EN VERLENGDE BERGSE PAD KUNNEN DRASSIG ZIJN!!

De totale afstand van de wandeling is 22,4 km.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.