Wandeldag waterlinie najaar

Wandeldag waterlinie najaar

Vindt plaats op

We hadden gehoopt dat we de doorgeschoven wandeling van zondag 25 oktober 2020 zondag 29 november zouden kunnen lopen. Maar de persconferentie van gisteren heeft duidelijk gemaakt dat het huidige regime nog een kleine maand / anderhalve maand wordt voortgezet. Dit houdt in dat we eind november dezelfde omstandigheden hebben als eind oktober:

  • Maximale groepsgrootte 4 personen
  • Afstand houden van 1,5 meter
  • Groepen mogen niet mengen en moeten dus ook ruim achter elkaar lopen
  • Horeca / toiletten e.d. zijn onderweg geslopen. 

Kortom we hebben dan ook weer hetzelfde besluit genomen als ½ oktober: de wandeling wordt verplaatst. Waarschijnlijk gaan we dan in maart 2021 deze wandelling lopen. De traditie is dat we de januari wandeling in ’t Gooi houden. Als tegen die tijd ’t Gooi nog niet als buitenland gezien wordt, kunnen we daar wellicht wandelen.

Beste wandelaar(ster), In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Vandaag lopen we het vervolg van onze route: Maarssen - Utrecht. (al onze 5 de etappe).

Vanaf ons verzamelpunt pakken we de route op: Het Werk bij Maarsseveen, Fort aan de Klop, Fort de Gagel, Fort aan de Ruigenhoeksedijk, Fort Blauwkapel en Fort Voordorpsedijk, het is in deze etappe een aaneenschakeling van overblijfselen van de linie met daartussen aan de flanken van de stad Utrecht een Hollands landschap met molens en polders.op.

De totale afstand van de wandeling is rond de 21km.

De totale afstand van de wandeling zal, zoals gebruikelijk, rond de 22 km zijn.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.