Wandeldag waterlinie najaar

Wandeldag waterlinie najaar

Vindt plaats op

Beste wandelaar(ster), In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen.

Vandaag lopen we het vervolg van onze route: Maarssen - Utrecht. (al onze 5 de etappe).

Vanaf ons verzamelpunt pakken we de route op: Het Werk bij Maarsseveen, Fort aan de Klop, Fort de Gagel, Fort aan de Ruigenhoeksedijk, Fort Blauwkapel en Fort Voordorpsedijk, het is in deze etappe een aaneenschakeling van overblijfselen van de linie met daartussen aan de flanken van de stad Utrecht een Hollands landschap met molens en polders.op.

De totale afstand van de wandeling is rond de 21km.

De totale afstand van de wandeling zal, zoals gebruikelijk, rond de 22 km zijn.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.