Wandeldag waterlinie voorjaar

Wandeldag waterlinie voorjaar

Vindt plaats op

In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. We wandelen onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen

Vandaag lopen we het vervolg van onze route: Utrecht Overvecht - Nieuwegein. (al onze 6de etappe).

Vanaf Station Utrecht Overvecht gaan direct op weg naar het beginpunt van de etappe van vandaag: fort Blauwkapel. Hier pakken we de route op: Fort Voordorpsedijk, Fort Rhijnauwen (grootste fort), de Kromme Rijn, Fort Vechten met het Waterliniemuseum, Fort Hemeltje. Daarna steken we het Amsterdam Rijnkanaal via de Plofsluis uit 1934 over om via fort Jutphaas, waar we wellicht in het in juni geopende restaurant onze traditionele borrel kunnen drinken. (Anders bij de kerk van Jutphaas). Vanaf het eindpunt is het nog een kleine kilometer naar de bushalte.

Neem eigen eten en drank mee. We komen wellicht een aantal restaurants / café’s tegen, maar of die open zijn.

De wandeling gaat ALTIJD door, dus geen afmeldingen in samenhang met het weer.

De totale afstand van de wandeling zal, zoals gebruikelijk, rond de 22 km zijn.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.