Wandeldag waterlinie

Wandeldag waterlinie

Vindt plaats op

In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen

Vandaag lopen we het vervolg van onze tweede etappe: Abcoude – Nigtevecht –  Nederhorst den Berg – Vreeland – Loenersloot (Aangezien Nederhorst den Berg op zondag per openbaar vervoer onbereikbaar is moesten we de 2de en een deel van de derde etappe in tweeën knippen).

Vandaag lopen we het vervolg van onze derde etappe: Loenersloot – Vreeland – Loenen aan de Vecht, Weersteijn – Maarssen – Maarssen Station.

In Loenersloot gaan we op weg naar onze route van het Waterliniepad: over het Amsterdam Rijnkanaal lopen we naar Vreeland. Daar pikken we de route weer op. Langs de rechterkant van de Vecht lopen we naar Weerestijn. Daar gaan we langs het water richting Kievitsbuurt. We maken nog een ommetje in het Breukelen Prostdij voordat we uitkomen bij het voormalige fort Tienhoiven, Langs het Waterleidingskanaal met de vergezichten op het natuurgebied De Veenderij komen we bij de Gansehoef. Even later bereiken we weer de Vecht om via Goudestein Doornburgh naar het station van Maarssen te lopen.

De totale afstand van de wandeling is rond de 21km.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

De voorwaarden en algemene informatie staan op de regiosite van Amsterdam: wandelactiviteiten

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Pieter Dirksz en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.