Wandeldag waterlinie

Wandeldag waterlinie

Vindt plaats op

In december 2017 hebben we onze 1ste etappe van het Waterliniepad gelopen: Het Waterliniepad volgt de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. U wandelt onder meer langs vijf vestingen, zo'n 50 forten en batterijen, inundatiesluizen en andere overblijfselen van deze 19e-eeuwse verdedigingslinie. En er valt veel te genieten, bijvoorbeeld van het Naardermeer, de schitterende Vecht, Amelisweerd, de Linge en de plaatsen Gorinchem en Woudrichem die in de route zijn opgenomen

Vandaag lopen we het vervolg van onze tweede etappe: Abcoude – Nigtevecht –  Nederhorst den Berg – Vreeland – Loenersloot (Aangezien Nederhorst den Berg op zondag per openbaar vervoer onbereikbaar is moesten we de 2de en een deel van de derde etappe in tweeën knippen).

Bij NS station Abcoude  gaan we op weg naar onze route van het Waterliniepad. Langs het Gein lopen we naar het Fort Nigtevecht (Amsterdamse Waterlinie). Nu kunnen we via de nieuwe fietsbrug naar Nigtevecht  (5,7km) lopen. Aangezien de pont over de Vecht op zondag om 12 uur gaat varen zijn we verplicht om koffie te drinken in Nigtevecht. Om 12 uur pakken we de pont en aan de andere kant van de Vecht gaan we via de Hinderdam naar de Ankeveense plassen. De Spiegelplas is gescheiden van de Ankeveensche plas door een dijkje en over dat dijkje lopen we naar Nederhorst den Berg. In Nederhorst den Berg lopen we langs de Vecht naar Vreeland waar we weer in een leuk cafétje (11,8 km)  een drankje pakken. Na dit afzekkertje is het nog een 3 kilometer naar de bus die ons 1x per uur in 20 minuten afzet op Station Holendrecht.

De totale afstand van de wandeling is rond de 21km.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Pieter Dirksz en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.