Wandelweekend najaar

Wandelweekend najaar

Vindt plaats op tot en met

Ook dit najaar wordt er door de regio Amsterdam weer een wandelweekend georganiseerd.: Dit keer gaan we naar het Weserbergland in Duitsland: Porta Westfalica Dit gebied ligt tussen Osnabruck en Hannover.

We hebben 16 slaapplaatsen (verschillende slaapkamers) gereserveerd, dus wil je mee geef je snel op. De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachtingkosten en organisatiekosten tezamen € 68.

Voor EIGEN rekening zijn de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten (zaterdagavond). We verzamelen vrijdagmiddag/vrijdagavond in de jeugdherberg en gaan ’s avonds voor wie aanwezig is in de buurt in een restaurant eten (eigen kosten). 

Vanaf Amsterdam is het 2.58 uur over de nieuwe A1 naar Hengelo. Verder de A1 volgen richting Osnabruck en dan de A30 op. Even op de A2 richting Hannover en dan ben je al bij de afslag Porta Westfalica.

Net als voorgaande weekenden overnachten we in een jeugdherberg: Jugendherberge Porta Westfalica Kirchsiek 30 32457  Porta Westfalica  We hebben 16 slaapplaatsen (verschillende slaapkamers) gereserveerd, dus wil je mee geef je snel op.

De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachtingkosten en organisatiekosten tezamen € 68. Voor EIGEN rekening zijn de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten (zaterdagavond). We verzamelen vrijdagmiddag/vrijdagavond in de jeugdherberg en gaan ’s avonds voor wie aanwezig is in de buurt in een restaurant eten (eigen kosten).

PROGRAMMA

Zaterdag is het de bedoeling dat we de hele dag een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn, bier of iets anders.

Zondag na het ontbijt maken we nog een wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur. De middaglunch gebruiken we ergens in het bos dan wel in een leuk restaurantje onderweg.

We wandelen met elkaar in een tempo waarbij genieten van de natuur, cultuur en omgeving voorop staan. Regelmatig wordt er een pauze gehouden indien mogelijk in een horecagelegenheid. Neem wel voldoende drank / warm water en eten voor onderweg mee zodat we niet afhankelijk zijn van de horeca. Door regen en kou laten we ons niet van de paden verdrijven.

Let op: Dit is vanaf nu de enige manier om je op te geven. Na betaling van het inschrijfgeld (€ 68) ben je ingeschreven. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen dan kan je tot 6 weken voor het weekend (vrijdag 13 september) kosteloos annuleren. Na die tijd wordt er gekeken of we het inschrijvingsgeld kunnen teruggeven (hangt onder meer van het beleid van de jeugdherberg af).

Geef ook aan of je samen wil rijden en of je een eigen auto hebt.

Informatie wandelweekenden: Zaterdag is het de bedoeling dat we een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).

Zondag na het ontbijt maken we nog een lekkere wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur. De middaglunch gebruiken we ergens in het bos dan wel in een leuk restaurantje onderweg.

We wandelen met elkaar in een tempo waarbij genieten van de natuur, cultuur en omgeving voorop staan. Regelmatig wordt er een pauze gehouden indien mogelijk in een horecagelegenheid. Neem wel voldoende drank / warm water en eten voor onderweg mee zodat we niet afhankelijk zijn van de horeca. Door regen en kou laten we ons niet van de paden verdrijven.

De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachting kosten (ongeveer € 30 per nacht inclusief ontbijt) En de persoonlijke uitgaven voor de reiskosten, lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten. We verzamelen vrijdagavond in de jeugdherberg.

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan het wandelweekend kost € 68,00 te voldoen bij aanmelden via de website.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.