Wandelweekend najaar

Wandelweekend najaar

Vindt plaats op tot en met

Ook dit najaar wordt er door de regio Amsterdam weer een wandelweekend georganiseerd, Dit keer gaan we naar de Duitse jeugdherberg Thülsfelder Talsperre  in Garrel-Petersberg  wat op 288 km van mijn huis (Amsterdam Zuid) ligt en in 3.03 uur bereikbaar is met de auto (via A1, A28, A37, grens over en dan via de A31, B401 en B72 naar de jeugdherberg.

We hebben op dit moment 16 plaatsen gereserveerd in de jeugdherberg. Dit keer hebben we een luxe jeugdherberg gereserveerd: we beschikken over 7 kamers in de vorm van appartementen. Door de wat luxere overnachting is de prijs van het weekend ook wat hoger dan dat “normaal”: € 100 voor 2 nachten met ontbijt en begeleiding. Geef je zo snel mogelijk op zodat je mee kan. We gaan ervan uit dat ieder in de jeugdherberg slaapt: net zoals we in de bergen met elkaar in dezelfde hut overnachten.

Informatie wandelweekend: Vrijdagmiddag (voor wie dat wil) vanaf een uur of 4 verzamelen we in de jeugdherberg. Aansluitend gaan we wat borrelen, bedden opmaken e.d. en dan gaan we rond 18.30 uur naar een restaurant in de buurt om wat te eten.

Zaterdag is het de bedoeling dat we de hele dag een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of vijf – half zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).

Zondag na het ontbijt (en het met z’n allen kuisen van de jeugdherberg) maken we nog een wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur.

We proberen de middaglunch te gebruiken in een leuk restaurantje. Maar de restaurants zijn wellicht wat minder aanwezig dan in Nederland dus zorg ervoor dat je voor onderweg je eten en drank bij je hebt. Mochten we horeca tegenkomen die in onze plannen valt dan zullen we er gebruik van maken, maar we willen niet afhankelijk van de horeca zijn.

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan het wandelweekend kost € 100,00 te voldoen bij aanmelden via de website. Voor EIGEN rekening zijn de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten (zaterdagavond). We verzamelen vrijdagmiddag/vrijdagavond in de jeugdherberg en gaan ’s avonds voor wie aanwezig is in de buurt in een restaurant eten (eigen kosten). 

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.

Let op: Na betaling van het inschrijfgeld ben je ingeschreven. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen dan kan je tot 6 weken voor het weekend kosteloos annuleren. Na die tijd wordt er gekeken of we het inschrijvingsgeld kunnen teruggeven (hangt onder meer van het beleid van de jeugdherberg af).

Geef ook aan of je samen wil rijden en of je een eigen auto hebt.