Wandelweekend najaar

Wandelweekend najaar

Vindt plaats op

Normaal gesproken zouden we in Duitsland zijn voor ons wandelweekend. Maar dat heb ik in juni al geannuleerd en vanaf (24 september) worden inwoners van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht in Duitsland niet echt onthaald. Maar om toch samen te genieten van het wandelen gaan we zondag de 25ste (oktober) een lijnwandelling maken. We starten om 10 uur op station Sloterdijk en lopen dan naar Haarlem toe.

We volgen in feite de oude Haarlemmerweg, maar in de afgelopen jaren is er veel natuur aangelegd. Over deels onverharde paden, deel half verhard en fietspaden / wandelpaden lopen we door een verrassende omgeving:

Een verrassende wandeling door een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Verborgen tussen flats, spoorlijnen en snelwegen ligt een prachtig stukje struinnatuur. De route gaat over grasdijken, langs slootjes en kanalen en volgt veel slingerende onverharde paadjes.

In het Parool van 25 september staat: Het is een goed bewaard geheim, de langwerpige strook woeste natuur tussen het onooglijke bedrijventerrein van de Theemsweg en de woningen van Geuzenveld langs de nieuwe ‘stadsstraat’ N200, de weg naar Haarlem. De Bretten is volgens de gemeente de laatste stadswildernis van Amsterdam. Vooral de westelijke zijde, de Lange Bretten, is met zijn kruip-door-sluip-doorpaadjes bijna echte natuur. 

We starten op station Sloterdijk om 10 uur. We verzamelen aan de “Orlyplein” kant om dan al snel in de Bretten aan te komen. We volgen de NS wandeling De Bretten eerst ten zuiden van het spoor en daarna ten noorden. Bij het tuinpark . De Bretten moeten we een sloot oversteken, maar gelukkig is er een mooi trekpontje aanwezig. Aan de andere kant lopen we onderlangs de A5 die het gebied tussen Amsterdam en Halfweg doorkruist. Al snel komen we in Spaarnwoude aan. Hier gaan we door het Geuzenbos richting Halfweg. Hier wandelen we tussen de vele meidoorns, wilgenbossen, de paddenpoelen waarbij u zich soms in de duinen waant maar soms ook in een oude veenpolder met een eeuwenoude geschiedenis die overal in het landschap zichtbaar is. 

Vlak voor Halfweg kunnen we een Koffie Bij Kaatje gaan drinken (afhankelijk van Corona voorschriften). Na de koffie gaan we door een meer parkachtig gebied richting Spaardam en Haarlem. Hier kunnen we in de stationsrestauratie de wandeling evalueren. De wandeling is rond de 22 km. We komen weer terug op station Sloterdijk met de trein.

Gezien COVID-19 kunnen er 15 mensen zich opgeven en is opgeven verplicht. Let erop dat je tijdens de wandeling  je aan de richtlijnen RIVM houdt: 1,5 meter afstand, bij twijfel gezondheid NIET meelopen, mondkapje mee voor het OV dan wel het trekpontje. We moeten samen ervoor zorgen dat Corona stopt.

Informatie: De dagwandelingen zijn meestal rond de 22 - 25 km en starten om 10.00. We proberen rond 1/2 vijf in een café de wandeling met een drankje af te sluiten, waarna de thuisreis (eventueel nog een 1/2 uurtje naar het station) aanvaard kan worden. Je bent dus een hele dag onder de pannen!

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Theo Bosselaers en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis voor NKBV leden en niet leden.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.