Wandelweekend voorjaar

Wandelweekend voorjaar

Vindt plaats op tot en met

Ook dit voorjaar wordt er door de regio Amsterdam weer een wandelweekend georganiseerd, Dit keer gaan we naar de Vlaamse jeugdherberg in Genk die midden in het bos ligt bij het openluchtmuseum Bokrijk. Dit ligt op 186 km van mijn huis en is in 2.02 uur bereikbaar met de auto (via Utrecht en  Eindhoven).

We hebben op dit moment 16 plaatsen gereserveerd in de jeugdherberg. We gaan ervan uit dat ieder in de jeugdherberg slaapt net zoals we in de bergen met elkaar in dezelfde hut overnachten. We proberen kleine slaapkamers te reserveren, maar dat is niet altijd mogelijk en we geven ook geen garantie dat het lukt. We zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de jeugdherberg.

De jeugdherberg zegt dat er genoeg mogelijkheden zijn om twee dagen te wandelen. We zitten namelijk erg dichtbij het enige nationale park van Vlaanderen: Het Nationaal Park Hoge Kempen. Daar is 220 km aan wandelplezier uitgezet dus dat moet wel gaan lukken.

Informatie wandelweekend: Vrijdagmiddag (voor wie dat wil) vanaf een uur of 4 verzamelen we in de jeugdherberg. Aansluitend gaan we wat borrelen, bedden opmaken e.d. en dan gaan we rond 18.30 uur naar een restaurant in de buurt om wat te eten.

Zaterdag is het de bedoeling dat we de hele dag een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of vijf – half zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Belgische kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).

Zondag na het ontbijt (en het met z’n allen kuisen van de jeugdherberg) maken we nog een wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur.

We proberen de middaglunch te gebruiken in een leuk restaurantje. Maar de restaurants zijn wellicht wat minder aanwezig dan in Nederland dus zorg ervoor dat je voor onderweg je eten en drank bij je hebt. Mochten we horeca tegenkomen die in onze plannen valt dan zullen we er gebruik van maken, maar we willen niet afhankelijk van de horeca zijn.

Deelname: Deelname aan een wandelactiviteit (dagwandeling dan wel wandelweekend) geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer kan de voorloper niet aansprakelijk stellen voor enig letsel dan wel schade die bij een wandeling zou worden opgelopen.

Inlichtingen: De coördinatie van de wandelactiviteiten wordt verzorgd door de wandelcommissie: Pieter Dirksz en André Voskamp. Voor inlichtingen kan je mailen naar wandelen@nkbvamsterdam.nl

Kosten: Deelname aan het wandelweekend kost € 60,00 te voldoen bij aanmelden via de website.

Aanmelden: Via de onderstaande link op de website.