Workshop: Uitrusting en voorbereiding voor bergwandelen

Workshop: Uitrusting en voorbereiding voor bergwandelen

Vindt plaats op

Voor de beginnende bergwandelaar wordt uiteengezet, wat bij de uitrusting voor een wandeltocht in alpien terrein tijdens het zomerseizoen behoort, wat de huishoudelijke regels in de hutten zijn en wat je moet meenemen bij een overnachting.

Er wordt aandacht besteed aan de keuze van schoenen, rugzak, kleding, hulpmiddelen en persoonlijke verzorging tijdens de tochten, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de kosten voor de aanschaf hiervan. Ook wordt ingegaan op de voorbereiding van een tocht en de routeplanning waarbij het aanschaffen en het nut van goede wandelkaarten ter sprake komt. Van te voren de route doornemen en hoe lang duurt de dagtocht die je wilt lopen. Op een goede kaart is veel te zien.

De workshop wordt gehouden van 19.30 - 22.00 uur. op onze lokatie bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Kosten voor de workshop bedragen €10,00 voor NKBV leden, voor niet leden € 15,00 te voldoen bij het aanmelden via de website.

Voor vragen of meer informatie email naar: workshops@nkbvamsterdam.nl

Voor een overzicht van alle bergwandel workshops zie de algemene informatiepagina.