Workshop: Via Ferrata/Klettersteigen mei

Workshop: Via Ferrata/Klettersteigen mei

Vindt plaats op

Op een zaterdag ”alles” over via ferrata leren in een leuke mix van theorie en praktijk, met de mogelijkheid om deel te nemen aan het vervolg de Klettersteig dag in Duisburg op de wand van het Landschaftspark.

Tijdens de workshop worden zekeringtechnieken en materialen voor Klettersteigen uitgelegd. Ook tochtenplanning en omgaan met specifieke klettersteigrisico’s komen aan de orde. 

De praktijk wordt geoefend op onze eigen Via Ferrata op de klimwand van de regio in Ookmeer te Amsterdam (zie foto). Hierbij oefenen we het gebruik van gordel en Klettersteigset. Ook tips en aandachtspunten tijdens het klettersteigen worden behandeld. Daarnaast worden basis klimtechnieken geoefend. 

Gordel, klettersteigset en helm kun je lenen.

De workshop start zaterdag 18 mei om 11:00 uur op onze lokatie bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

De workshop gaat door bij 5 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 20 voor deze workshop.

Kosten voor de workshop bedragen €25,00 te voldoen bij het aanmelden via de website.

Voor vragen of meer informatie email naar: klettersteigen@nkbvamsterdam.nl

Als afsluiting van deze workshop kun je je aanmelden voor de Klettersteig dag 25 mei in Duisburg op de wand van het Landschaftspark voor meer informatie en aanmelden klik hier