Workshop: Via Ferrata/Klettersteigen

Workshop: Via Ferrata/Klettersteigen

Vindt plaats op

De NOCNSF heeft alle nederlandse sportverenigingen opgeroepen alle verenigingsactiviteiten te staken tot minimaal 28 april. De NKBV heeft ons gevraagd dat advies op te volgen.

In 1 dag ”alles” over via ferrata leren in een leuke mix van theorie en praktijk, met de mogelijkheid om deel te nemen aan het vervolg Klettersteigweekend in België. (voor meer informatie over het Klettersteigweekend klik hier)

Tijdens de workshop worden zekeringtechnieken en materialen voor Klettersteigen uitgelegd. Ook tochtenplanning en omgaan met specifieke klettersteigrisico’s komen aan de orde. 

De praktijk wordt geoefend op onze eigen Via Ferrata op de klimwand van de regio in Ookmeer te Amsterdam (zie foto). Hierbij oefenen we het gebruik van gordel en Klettersteigset. Ook tips en aandachtspunten tijdens het klettersteigen worden behandeld. Daarnaast worden basis klimtechnieken geoefend.

Gordel, klettersteigset en helm kun je lenen.

Hieronder de datum van de workshop 2020.

Datum Tijd Locatie
18 april 2020  11.00 - 17.00  NKBV terrein Osdorp
     

Onze lokatie bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Kosten voor de workshop bedragen €25,00 te voldoen bij het aanmelden via de website.

Voor vragen of meer informatie email naar: klettersteigen@nkbvamsterdam.nl

Als afsluiting van deze workshop kun je je aanmelden voor het Klettersteig weekend in de Ardennen zie de algemene informatie pagina