Zomer bivakweekend

Zomer bivakweekend

Vindt plaats op tot en met

De NOCNSF heeft alle nederlandse sportverenigingen opgeroepen alle verenigingsactiviteiten te staken tot minimaal 20 mei. De NKBV heeft ons gevraagd dat advies op te volgen

Altijd al eens een bivaktocht in de Ardennen willen maken in een ander seizoen dan de winter?
Dat kan nu, samen met ervaren deelnemers op de door NKBV regio Amsterdam georganiseerde bivaktocht. Deze bivaktocht is een tweedaagse wandel trektocht met volle bepakking over een afstand van 50 a 60 km met overnachtingen in de natuur. Vertrek vrijdagavond en einde zondagmiddag. (zie ook verslag juni 2015 klik hier)

We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken. Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan! Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden altijd door hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen, En er natuurlijk een gezellig wandel weekend in de vrije natuur van te maken en te genieten van de omgeving.

Deelname aan het bivak weekend is gratis voor NKBV leden, voor niet leden € 10,00 te betalen bij het aanmelden via de website. Het zomer bivak gaat door bij 10 deelnemers of meer.

De voorbespreking is op de zaterdag in het weekend voorafgaande aan de baivak om 13:00 uur bij de regio NKBV klimmuur Amsterdam Sportpark Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam.

Meer informatie: Frans Hogeterp telefoon 06-54964740 email bivak@nkbvamsterdam.nl