EVEN WACHTEN MET KLIMMEN BIJ DE BUREN

EVEN WACHTEN MET KLIMMEN BIJ DE BUREN

EVEN WACHTEN MET KLIMMEN BIJ DE BUREN

Langzaam versoepelen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in de landen rondom Nederland. Betekent dat dat we bijna kunnen klimmen bij de buren? Waarschijnlijk moeten we nog wel even wachten.

​​​​Voorlopig is nog heel moeilijk om landsgrenzen over te gaan voor toeristische activiteiten in het buitenland. De belangrijkste en meest actuele informatie hierover vind je bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoewel er geluiden zijn voor versoepeling van de maatregelen in de landen om ons heen, betekent dit vooralsnog dat lokals wat meer vrijheden krijgen. Toeristisch en grensoverschrijdend verkeer is hoogstwaarschijnlijk nog een brug te ver in de nabije toekomst. We zetten de restricties met betrekking tot klimgebieden nog even voor je op een rij:

Klimgebieden in de buurt

  • België is momenteel verboden en zal niet mogelijk zijn voor 18 mei. Daarna zal het voor Belgen eventueel zeer beperkt weer mogelijk zijn om te klimmen. Buitenlanders mogen wellicht vanaf 8 juni weer het land in reizen voor recreatieve doel. Of dat door zal gaan en welke restricties daar aan vast zitten, is nog niet bekend. Toeristische overnachtingen zijn momenteel verboden en zullen dat waarschijnlijk nog enige tijd blijven.
  • Duitsland is momenteel in een aantal gebieden/deelstaten mogelijk. De regels verschillen per Bundesland en per beheerder. Zo is klimmen in Noordrijn-Westfalen geheel verboden. In Rijnland-Paltz is klimmen weliswaar niet verboden, maar enkel zeer beperkt mogelijk. Alleen personen die in hetzelfde huishouden wonen en in de buurt wonen mogen samen klimmen. Toeristische overnachtingen zijn in heel Duitsland verboden. Ook al is het mogelijk de grens over te gaan, doe het niet. Klimmen leeft vaak al op gespannen voet met aanwonenden en nu tijdens de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus toch enkele klimmers ondanks de interne reisrestricties naar de weinige open gebieden gegaan zijn, heeft dat veel kwaad bloed gezet.
  • Luxemburg: er zijn geen plannen bekend om Berdorf te openen of toeristisch verkeer toe te staan.
  • Frankrijk: er zijn nog geen plannen bekend om klimgebieden te openen of toeristisch verkeer toe te staan.