verslag wandeldag 1 juli

verslag wandeldag 1 juli

De coördinatoren van de wandelgroep nkbv Amsterdam kregen wederom alle lof voor de gekozen route. zeer verrassend was de wandeling door Amsterdam....maar dan een heel ander Amsterdam..
“Amsterdam Anders”werd deze route gedoopt. We verzamelden bij het stadionplein waar we aandacht hadden voor de inrichting van het plein en de prachtige architectuur.
De route startte bij de Nieuwe Meer op het kruispunt van water, jachthaven, natuur en de danig aanwezige kantoren van de Zuidas.
Als spoedig doken we de wilde natuur van de oeverlanden in, het gebied rond de Nieuwe Meer.
Het leidde naast enkele schuchtere momenten met hooglanders tot een onbestemde klauterpartij door een moerassig landreepje van ongeveer een meter breed, dat eindigde in...het water.
 
Terug dus...een mooie route door het Amsterdamse bos, met steeds wisselende perspectieven, terras, veel strandjes en speelplekken, avontuurlijke oversteken over water, pontjes, touwbruggen, zicht op de typische bruggen uit de Amsterdamse School. En lekker zwemmen.
We kwamen terecht in Sloten, de omgeving werd weer ‘stads”.
Jaarlijks een waardevolle en heerlijke traditie: we bereikten de woning van Marc en Tonja, waar we hartelijk werden onthaald met een uitbundige maaltijd.
Grote dank van allen voor de prachtig geslaagde wandeldag.