Rotsbeheerdag

Vorige

Op 27 november zijn 7 leden van onze regio hard aan het werk geweest in Pont-à-Lesse. Dit in het kader van de collectieve rotsbeheerdag van het KBF.

België heeft veel mooie en goed onderhouden klimterreinen waar wij als NKBV-ers graag gebruik van maken. Het Belgian Rebolting Team van de Klim- en Bergsportfederatie(KBF) investeert veel tijd en energie om al die rotswanden in optimale conditie te houden. Dit gebeurt elk jaar door een groep vrijwilligers. En het is mooi als wij als NKBV daar ons steentje aan kunnen bijdragen. Daarom zijn we onder leiding van ervaren rotten en met perfect gereedschap aan de slag gegaan op massief Castel 1 in Pont-à-Lesse: zagen, snoeien, takken slepen, rotswanden schoonkrabben, overtollige begroeiing verwijderen. Het was leuk om te doen, de sfeer was prima en de organisatie ook. Er is deze dag veel werk verzet, maar er blijft nog genoeg te doen.

De volgende rotsbeheerdagen waar je aan mee kan doen zijn al op 19 en 20 februari 2022, dit keer in Sy. Voor meer informatie en om je in te schrijven kijk in de agenda.