Terugblik op de eerste Queer Outdoor Voorklimcursus

Vorige

Op 4 en 5 mei 2024 organiseerde NKBV Amsterdam voor het eerst een Outdoor Voorklimcursus voor LGBTQ+ klimmers.

Het doel was duidelijk: de outdoor klimsport beter toegankelijk maken voor deze doelgroep, en een omgeving te creëren om te klimmen met gelijkgestemden. De sfeer was super en de deelnemers waren zeer enthousiast. Gedurende de cursus hebben zij
veel geleerd en genoten van de tijd samen. Het waren twee dagen vol leermomenten, plezier en het creëren van een hechte gemeenschap. De deelnemers waardeerden de veilige en ondersteunende sfeer, om nieuwe vaardigheden te leren en te oefenen.

Als hoogtepunt hebben acht nieuwe Queer voorklimmers succesvol hun examen afgerond en zijn nu klaar om zelfstandig te klimmen in de rotsen. Naast het serieuze leerproces was er ook volop ruimte voor plezier en het opbouwen van nieuwe klimcontacten.

De positieve feedback van de deelnemers benadrukt het belang van dergelijke inclusieve initiatieven binnen onze vereniging. We kijken ernaar uit om binnenkort meer Queer klimactiviteiten te organiseren en we nodigen deze nieuwe klimmers graag uit om deel te nemen aan onze andere activiteiten.

Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die dit weekend mogelijk hebben gemaakt!