Activiteiten overzicht

Bergsport en wandelen

Bereid je optimaal voor op jouw vakantie en ga mee op bergsportactiviteit met de regio. Ga je mee op wandeldag, meerdaagse tocht, bivak of alpiene week?

Bergsportactiviteiten

Cursus reddingstechniek alpien

Gedurende 2 avonden oefenen we diverse reddingstechnieken die van belang zijn tijdens een alpiene tocht, met name op een gletsjer.
Zoek deze activiteit op in de agenda

Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bijvoorbeeld uit een gletsjerspleet gered moet worden, bestaan diverse technieken. In 2 avonden word je vertrouwd gemaakt met enkele van de technieken, die van belang zijn voor op de gletsjer. We oefenen bijvoorbeeld de Mannschaftzug, de seilrolle en het prusikken. Ook bespreken we diverse reddingsmaterialen.

De toelatingseisen zijn het gevolgd hebben van een C1 cursus of vergelijkbare ervaring te hebben. Het is handig de meest gebruikte knopen van te voren weer te hebben geoefend. Berg- of approachschoenen zijn aan te raden voor deze cursus. Je hebt geen klimschoentjes nodig. Neem je eigen materiaal mee die je normal gesproken meeneemt op een alpiene tocht.

Bivak

Altijd al eens een winter of zomer bivaktocht in de Ardennen willen maken? Onze bivaktochten zijn tweedaagse wandeltrektochten met volle bepakking over een afstand van 50 á 60 km met overnachtingen in de natuur.
Zoek deze activiteit op in de agenda

We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken. We vertrekken vrijdagavond en eindigen zondagmiddag.

Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan. Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden (regen, sneeuw of strengevorst) altijd door. Hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen,

De bivaktocht is bovenal een gezellig wandelweekend in de vrije natuur om te genieten van de omgeving.

Wandeldagen

Ieder lid van onze nkbv-regio kan het initiatief nemen om een wandeling te organiseren. Het kan gaan om ochtend-, middag of dagwandelingen, themawandelingen over cultuur, historie, architectuur, natuur, landschap etc. Door de week of ergens in het weekend.
Je kunt je wandelplan aanmelden voor onze regio-agenda. Daarin beschrijf je wat voor wandeling het hier betreft.
Voor meer informatie hierover kun je een e-mail sturen naar secretaris@nkbvamsterdam.nl

 

Zoek deze activiteit op in de agenda

Daarnaast is er een specifieke wandelgroep. De coördinatoren van deze wandelgroep organiseren verspreid over het jaar diverse dagwandelingen. Deze tochten zijn meestal rond de 18 tot 22 kilometer lang en starten om 10.00 uur op wisselende locaties. De dag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een drankje in een café.
Voor meer informatie hierover kun je een e-mail sturen naar wandelgroep@nkbvamsterdam.nl

 

Meerdaagse wandelingen

Jaarlijks worden er door de wandelgroep twee wandelweekenden georganiseerd. Tijdens deze wandelweekenden starten we op zaterdag om 9.00 uur en zijn meestal rond een uur of zes weer terug om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber). Meer informatie: wandelgroep@nkbvamsterdam.nl

Daarnaast kunnen andere wandelaars ook een meerdaagse wandeling organiseren, welke wordt opgenomen in onze regio-agenda. In deze agenda staan dan ook de specificaties van deze activiteit vermeld. Meer informatie: secretaris@nkbvamsterdam.nl

 

Zoek deze activiteit op in de agenda

Wandelweekenden Wandelgroep:

  • Zaterdag is het de bedoeling dat we een fikse wandeling maken (9.00 uur vertrekken en rond een uur of zes weer terug (meestal daarvoor nog in een café een lekkere borrel gebruiken) om ’s avonds voldaan te genieten van de Duitse kookkunst met een lekker glas wijn erbij (voor de liefhebber).
  • Zondag na het ontbijt maken we nog een lekkere wandeling tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur. De middaglunch gebruiken we ergens in het bos dan wel in een leuk restaurantje onderweg.
  • We wandelen met elkaar in een tempo waarbij genieten van de natuur, cultuur en omgeving voorop staan. Regelmatig wordt er een pauze gehouden indien mogelijk in een horecagelegenheid. Neem wel voldoende drank / warm water en eten voor onderweg mee zodat we niet afhankelijk zijn van de horeca. Door regen en kou laten we ons niet van de paden verdrijven.

 

Voorwaarden

De kosten van dit prachtige arrangement bestaan uit de overnachtingkosten (we streven naar € 45 per nacht inclusief ontbijt), de reiskosten en de persoonlijke uitgaven voor lunches, appelgebak en koffie, drankjes en het avondeten. We verzamelen vrijdagavond in de jeugdherberg.

Alpiene week

Zoek deze activiteit op in de agenda