Activiteiten overzicht

Klimsport

Klimmen is voor iedereen. Ga mee klimmen in de hal tijdens de regio-avond of schrijf je in voor een verenigingsweekend in de rotsen in de buurt van Nederland.

Klimactiviteitenoverzicht

Cursus reddingstechniek rotsklimmen

Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bestaan er diverse technieken.
Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bestaan er diverse technieken. In 2 avonden word je vertrouwd gemaakt met enkele van deze technieken, die van belang zijn voor rotsklimmen. Je leert bv de selbst-seilrolle, de flaschenzug en abseilen met een slachtoffer. Praktijkoefeningen worden gedaan op onze eigen Via Ferrata, de klimwand SPORTPARK Ookmeer Dr. Meurerlaan 9 (Hoek Troelstralaan - Dr. Meurerlaan) 1067 SM Osdorp, Amsterdam-West. Zoek deze activiteit op in de agenda

Klimweekenden

Van maart tot en met november organiseert de NKBV Amsterdam klimweekenden, voornamelijk in de Belgische Ardennen.

Iedereen gaat mee om te klimmen op zijn of haar eigen niveau. Omdat de klimweekenden in principe niet het karakter van een cursus hebben, moet je basale touwtechnieken beheersen, vergelijkbaar met de "Cursus Rotsklimmen voor beginners" zoals die door de Regio Amsterdam gegeven wordt.

Er wordt in touwgroepjes van maximaal 3 personen geklommen: één instructeur en een of twee naklimmers. De klimmers maken ter plekke klimafspraken met elkaar. De leeftijdsgrens van de klimweekenden ligt bij 16 jaar.

Op de klimweekenden zijn alle regioleden welkom die zelfstandig kunnen voorklimmen (niveau KvB OV). Er wordt geen instructie gegeven of nageklommen met een instructeur.

Meer informatie:
Voor vragen of meer informatie email naar: klimweekend@nkbvamsterdam.nl

Voorwaarden

In de FAQ lijst van de klimweekenden vind je antwoord op vragen die je hebt over de klimweekenden. Lees deze informatie goed door, aan het aanmelden voor en meedoen aan klimweekenden zijn een paar regels verbonden.Heb je verder nog vragen over klimweekend dan kun je contact opnemen met: klimweekend@nkbvamsterdam.nl

Zoek deze activiteit op in de agenda

Vrijdagavond klimmen in Mountain Network

Wil jij gezellig klimmen met andere leden uit de regio? Kom eens langs op vrijdagavond in klimhal Mountain Network Amsterdam van 19.30-22.30 uur. Er zijn altijd wel regioleden om samen mee te klimmen. Op vertoon van je ledenpas ontvang je korting.