Activiteiten overzicht

Klimsport

Klimmen is voor iedereen. Ga mee klimmen in de hal tijdens de regio-avond of schrijf je in voor een verenigingsweekend in de rotsen in de buurt van Nederland.

Klimactiviteitenoverzicht

Cursus reddingstechniek rotsklimmen

Rotsklimmen is een ontzettend leuke sport, echter niet zonder gevaren. Daarom is het van belang om bekend te zijn met de reddingstechnieken en hoe te handelen wanneer je in een complexe situatie terecht komt.
Zoek deze activiteit op in de agenda

Om een tochtgenoot te redden uit een situatie waar hij/zij niet meer zelfstandig uitkomt, bestaan er diverse technieken. In 2 avonden word je vertrouwd gemaakt met enkele van deze technieken, die van belang zijn voor rotsklimmen. Je leert bv de selbst-seilrolle, de flaschenzug en abseilen met een slachtoffer. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe te hanedelen in geval van een noodsituatie.

Regioklimweekenden

Van maart tot en met november organiseert de NKBV Amsterdam klimweekenden voor zelfstandige klimmers uit de regio Amsterdam, voornamelijk in de Belgische Ardennen.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Onze regioweekenden zijn voor klimmers die de technieken beheersen zoals horen bij de cursus Outdoor Rotsklimmen. Kan je zelfstandig klimmen, met klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB-OV), of heb je de cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch gevolgd en wil je het KVB-OV gaan halen (of heb je en gelijke ervaring) dan kan je je opgeven voor dit regioklimweekend.

Iedereen gaat mee om te klimmen op zijn of haar eigen niveau. Omdat de klimweekenden geen cursus zijn, wordt van de deelnemers geëist dat ze de basale touwtechnieken beheersen.

Er wordt in touwgroepjes van maximaal 3 personen geklommen. De leeftijdsgrens van de zelfstandige deelnemers ligt bij 16 jaar.

Meer informatie:
Voor vragen of meer informatie email naar: klimweekend@nkbvamsterdam.nl

Voorwaarden

In de FAQ lijst van de klimweekenden vind je antwoord op vragen die je hebt over de klimweekenden. Lees deze informatie goed door, aan het aanmelden voor en meedoen aan klimweekenden zijn een paar regels verbonden.Heb je verder nog vragen over klimweekend dan kun je contact opnemen met: klimweekend@nkbvamsterdam.nl

Vrijdagavond klimmen in Mountain Network

Wil jij gezellig klimmen met andere leden uit de regio? Kom eens langs op vrijdagavond in klimhal Mountain Network Amsterdam van ca 19.30-22.30 uur. Er zijn altijd wel regioleden om samen mee te klimmen.

Dutch Rebolting Team Amsterdam

Rotsklimmen kan je doen doordat de klimmassieven heel proactief onderhouden worden. Ook jij kan op een gezellige en actieve manier bijdragen: ga een keer mee met ons eigen rotsbeheerteam.

De massieven worden onderhouden door teams van de Belgische bergsportorganisaties KBF en CAB. Sinds kort doen we vanuit de regio Amsterdam hier ook aan mee.Leden van het Dutch Rebolting Team (DRT) Amsterdam hebben al diverse keren aan het touw gehangen om losse rots en ongewenste begroeiing te verwijderen. Ook voor niet-klimmers zijn er activiteiten, zoals het snoeien en omzagen van bomen en het aanleggen en renoveren van paden. Lees hier meer.
Rotsbeheer is ook een hele leuke sociale activiteit en een mooi stuk natuurbeheer. Wil je dit ook een keer ervaren? Houd de regio-agenda in de gaten en gaveen keer mee met ons eigen rotsbeheerteam!
Je kan ook op de hoogte blijven als je op onze mailinglijst staat. Meld je dan aan door een mail te sturen naar drt@nkbvamsterdam.nl